Old 20-03-2012, 03:01 PM
နီလာခ်စ္သူ
ကေလးေပါက္စ
 
နီလာခ်စ္သူ's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: May 2011
တည္ေနရာ: ရန္ကုန္
ေရးသားခ်က္မ်ား: 22
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 146
ပို႔စ္ 22 ခုအတြက္ 77 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
နီလာခ်စ္သူ is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

ေမာင္ေလးေရ ယူနစ္ေတြက အမ်ားၾကီးဆို ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ ေနာ္ ထပ္ရွင္းျပေပးပါအုံးေနာ္
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင္႔........ယူနစ္ေတြကေလ Rms , Dzs, Packs, Shts
နီလာခ်စ္သူ is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 3 ဦးတို႔မွ နီလာခ်စ္သူ အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 20-03-2012, 05:54 PM
bagothar85
အထူးအသင္း၀င္
 
bagothar85's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Dec 2010
ေရးသားခ်က္မ်ား: 1,297
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 7,571
ပို႔စ္ 1,345 ခုအတြက္ 8,093 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
bagothar85 will become famous soon enough
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by နီလာခ်စ္သူ View Post
ေမာင္ေလးေရ ယူနစ္ေတြက အမ်ားၾကီးဆို ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ ေနာ္ ထပ္ရွင္းျပေပးပါအုံးေနာ္
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင္႔........ယူနစ္ေတြကေလ Rms , Dzs, Packs, Shts


ယူနစ္ေတြ အမ်ားႀကီးဆိုတာ ကၽြန္ေတာ္ ပံုမွာ နမူနာျပထားတဲ့အတိုင္း Column တစ္ခု (သို႔မဟုတ္) Row တစ္ခုကို ယူနစ္တစ္ခုမဟုတ္ဘူးလား အစ္မ? အဲလို တစ္ခုခ်င္းစီဆိုယင္ ကၽြန္ေတာ္ ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း " စာအုပ္ " Column မွာ Bks ထည့္ခ်င္တယ္ဆိုယင္ Column တစ္ခုလံုးကို Select ေပးၿပီး Format Cells မွာ #,##0 "Bks" ထည့္ေပး၊ " ခဲတံ " Column မွာက Dzs ထည့္ခ်င္တာဆိုေတာ့ ခဲတံ Column တစ္ခုလံုးကို Select ေပး #,##0 "Dzs" ထည့္ေပး၊ တျခား Column ေတြက ကိုယ္ထည့္ခ်င္တဲ့ ယူနစ္ေတြအတြက္လည္း ထို႔အတူပဲ Column တစ္ခုလံုးကို Select ေပးၿပီး #,##0 "ထည့္ခ်င္တဲ့ယူနစ္" ကိုေျပာင္းေပးမယ္ဆိုယင္ Column တစ္ခုစီအလိုက္ ယူနစ္ေတြက ေျပာင္းေနမွာပါ အစ္မ။ တကယ္လို႔ အစ္မလုပ္ခ်င္တဲ့ပံုစံက ကၽြန္ေတာ္ ေျပာခဲ့တဲ့အတိုင္း မဟုတ္ခဲ့ယင္ေတာ့ ျပန္ေျပာေပးပါအစ္မ။ သိတဲ့မိသားစုဝင္ေတြကေန ထပ္မံေျဖၾကားေပးၾကပါလိမ့္မယ္။ အဆင္ေျပပါေစအစ္မ...
bagothar85 is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 4 ဦးတို႔မွ bagothar85 အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 21-03-2012, 01:58 PM
နီလာခ်စ္သူ
ကေလးေပါက္စ
 
နီလာခ်စ္သူ's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: May 2011
တည္ေနရာ: ရန္ကုန္
ေရးသားခ်က္မ်ား: 22
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 146
ပို႔စ္ 22 ခုအတြက္ 77 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
နီလာခ်စ္သူ is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

ေမာင္ေလးေရ.........
ထပ္ေမးရအုံးမယ္ေလ...........
အစ္မ လိုခ်င္တာက coloum တစ္ခုတည္းမွာ ဆိုယင္ေကာ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲေလ.......
ခုလိုေျဖေပးထားတာေလးေတြကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္.........
ခင္မင္စြာျဖင္႔.......
နီလာခ်စ္သူ is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္မွ နီလာခ်စ္သူ အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 01-06-2012, 01:53 PM
linthuraaung
လမ္းေလွ်ာက္တတ္စ
 
linthuraaung's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Oct 2008
ေရးသားခ်က္မ်ား: 16
ေက်းဇူးတင္စကား: 595
ပို႔စ္ 7 ခုအတြက္ 20 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
linthuraaung is on a distinguished road
သားသားလည္း ၀င္ေဖာအံုးမယ္
office 2007 မွာ print preview ၾကည့္ခ်င္လွ်င္ ctrl+f2
အေပၚဆဲလ္ကြက္က စာကုိကူးခ်င္လွ်င္ တစ္ကြက္ကူးလွ်င္ ctrl+D
အကြက္မ်ားလွ်င္ ေအာက္ကဆဲလ္ကုိ အေပၚဆဲလ္ကြက္ႏွင့္အညီ select လုပ္ၿပီး ctrl+D
ဇယားကြက္ေတြမ်ားၿပီး စာရြက္မဆန္႔ေတာ့ဘူးဆုိလွ်င္ view menu မွ page break preview နဲ႕က်ဳ႕ံလုိ႔ရပါတယ္
print preview ၾကည့္ခ်ိန္တြင္ page setup ကုိေခၚခ်င္လွ်င္ ctrl+S ႏိွပ္ၿပီးေရြးလုိ႔ရပါတယ္
print preview ျပန္ပိတ္လွ်င္ C ကုိႏိွပ္ပါ ဒါပါပဲ ဟဲဟဲ

သားသားလဲ၀င္ေဖာအံုးမယ္
office 2007 မွာ print preview ၾကည့္လွ်င္ ctrl+f2
ဇယားမဆန္႔လုိ႔က်ဳံ႕ခ်င္လွ်င္ view menu ထဲက page break view နဲ႔ျပင္လုိ႔ရပါတယ္
ဇယားေတြထဲမွာ - တုိ႔ 0 တုိ႔ကုိ အစစာလံုးနဲ႔ရုိက္မရပါက ဒ ခံရုိက္ပါ
စိတ္ႏွလံုးရြင္လန္းၾကပါေစ

Last edited by tu tu; 01-06-2012 at 02:05 PM.. Reason: merge posts
linthuraaung is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 5 ဦးတို႔မွ linthuraaung အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 10-07-2012, 11:59 AM
phyuphyukyaw
လမ္းေလွ်ာက္တတ္စ
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Dec 2008
ေရးသားခ်က္မ်ား: 16
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 139
ပို႔စ္ 11 ခုအတြက္ 27 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
phyuphyukyaw is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by ေအာင္လြင္ဦး View Post
ေမးဦးမယ္ဗ်ာ။ Excle မွာ 1,000,000,000 ဆိုၿပီး အဂၤလိပ္ ဂဏန္း ေပၚေအာင္ လုပ္လို႕ရၿပီး ဗမာဂဏန္းေျပာင္းလိုက္ရင္ ၁ယ၀၀၀ယ၀၀၀ယ၀၀၀ ျဖစ္သြားပါတယ္။ ဗမာဂဏန္းနဲ႕ ၁,၀၀၀,၀၀၀,၀၀၀ ေပၚေအာင္လုပ္လို႕ရပါသလား သိခ်င္လို႕ပါ။
ပထမဦးဆံုးအေနျဖင့္ Home Tap ေအာက္ရွိ Number Group တြင္ ရွိေသာ comma style ကိုေရြးခ်ယ္ေပးထားပါ။
၄င္းေနာက္
(1) Office Menu မွ Excel Option ကိုသြားပါ။
(2) Excel Option မွ Advanced Tap ကိုႏွိပ္ပါ။
(3) ညာဘက္အျခမ္းတြင္ရွိေသာ Use system separators Check Box တြင္အမွန္ျခစ္ကို ျဖဳတ္ပါ။
(4) ၄င္းေအာက္တြင္ရွိေသာ Thousands separator ၏ေဘးအကြက္တြင္ရွိေသာ ေကာ္မာ (,) ကိုဖ်က္၍ အဲဒီေနရာတြင္ (Alt + 0231) ကိုရိုက္ထည့္ပါ။
(5) ၿပီးလွ်င္ OK ေပးလုိက္ပါ။
phyuphyukyaw is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 6 ဦးတို႔မွ phyuphyukyaw အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 10-07-2012, 02:42 PM
ဇာနည္စိုး
ကိုယ္ပိုင္အစြမ္းရွိၿပီးသူ
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Nov 2008
တည္ေနရာ: ေဇယ်၀တီ
ေရးသားခ်က္မ်ား: 237
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 650
ပို႔စ္ 223 ခုအတြက္ 1,227 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
ဇာနည္စိုး is on a distinguished road
Icon9 ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by phyuphyukyaw View Post
ပထမဦးဆံုးအေနျဖင့္ Home Tap ေအာက္ရွိ Number Group တြင္ ရွိေသာ comma style ကိုေရြးခ်ယ္ေပးထားပါ။
၄င္းေနာက္
(1) Office Menu မွ Excel Option ကိုသြားပါ။
(2) Excel Option မွ Advanced Tap ကိုႏွိပ္ပါ။
(3) ညာဘက္အျခမ္းတြင္ရွိေသာ Use system separators Check Box တြင္အမွန္ျခစ္ကို ျဖဳတ္ပါ။
(4) ၄င္းေအာက္တြင္ရွိေသာ Thousands separator ၏ေဘးအကြက္တြင္ရွိေသာ ေကာ္မာ (,) ကိုဖ်က္၍ အဲဒီေနရာတြင္ (Alt + 0231) ကိုရိုက္ထည့္ပါ။
(5) ၿပီးလွ်င္ OK ေပးလုိက္ပါ။
မသိေသးတာေတြ သိခြင့္ရလို႔ အရမ္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ ....။ ကၽြန္ေတာ္လုပ္ၾကည့္တာ Win font ေတြမွာေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္ ...။ ကၽြန္ေတာ္က Excel မွာ႐ိုက္ရင္ Zawgyi font နဲ႔႐ိုက္တာမ်ားပါတယ္။(ျမန္မာ-အဂၤလိပ္ ေျပာင္းရတာလြယ္လို႔ပါ ....) အဲဒါ ..... Zawgyi font နဲ႔ ၁၂၃,၄၅၆,၇၈၉ လိုမ်ိဳးေပၚေစခ်င္ရင္ေကာ ဘယ္လိုလုပ္ရပါမလဲ ခင္ဗ်ာ ....။ စာစီစာ႐ိုက္ နဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး မကၽြမ္းက်င္လို႔ပါ ....။

အကယ္၍[COLOR="Blue"][B] ျမန္မာမိသားစုဖိုရမ္[/B][/COLOR] ကို သင္၏ [B]Blog/Website[/B] တြင္ထည့္သြင္းလိုပါလွ်င္ ....
[code]
<a href="http://www.myanmarfamily.org/forum/index.php" title="ျမန္မာမိသားစုဖိုရမ္" style="text-decoration:none;border:0;">
<img src="http://img862.imageshack.us/img862/2310/myanmarfamily.gif" alt="ျမန္မာမိသားစုဖိုရမ္" style="border:0" />
</a>
[/code]
[SIGPIC][/SIGPIC][URL="http://www.freeidea2012.blogspot.com"]http://www.freeidea2012.blogspot.com[/URL]
ဇာနည္စိုး is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 04:22 PM
bagothar85
အထူးအသင္း၀င္
 
bagothar85's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Dec 2010
ေရးသားခ်က္မ်ား: 1,297
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 7,571
ပို႔စ္ 1,345 ခုအတြက္ 8,093 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
bagothar85 will become famous soon enough
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by ဇာနည္စိုး View Post
မသိေသးတာေတြ သိခြင့္ရလို႔ အရမ္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ ....။ ကၽြန္ေတာ္လုပ္ၾကည့္တာ Win font ေတြမွာေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္ ...။ ကၽြန္ေတာ္က Excel မွာ႐ိုက္ရင္ Zawgyi font နဲ႔႐ိုက္တာမ်ားပါတယ္။(ျမန္မာ-အဂၤလိပ္ ေျပာင္းရတာလြယ္လို႔ပါ ....) အဲဒါ ..... Zawgyi font နဲ႔ ၁၂၃,၄၅၆,၇၈၉ လိုမ်ိဳးေပၚေစခ်င္ရင္ေကာ ဘယ္လိုလုပ္ရပါမလဲ ခင္ဗ်ာ ....။ စာစီစာ႐ိုက္ နဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး မကၽြမ္းက်င္လို႔ပါ ....။


ကၽြန္ေတာ္ ေတြ႔တာေလးကို ေျပာေပးလိုက္ပါတယ္ အစ္ကို... Options မွာ ခ်ိန္းတာကိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္လည္း မသိပါဘူး။ ကၽြန္ေတာ္ေတြ႔တာေလးကေတာ့ ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္းပဲ အစ္ကို လုပ္ခ်င္တဲ့အကြက္ကို Right Click >> Format Cells >> Number ရဲ႕ေအာက္က Custom ကိုေရြး၊ ကၽြန္ေတာ္ပံုမွာျပထားတဲ့ [$-10000455]#,##0 ကို ေရြးလိုက္ၿပီး အေပၚက Sample မွာၾကည့္လိုက္ယင္ အစ္ကိုလိုခ်င္တဲ့ပံုစံကို ေတြ႔ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီေအာက္က [$-10000455]0 ကေတာ့ ေကာ္မာမပါတဲ့ဟာေပါ့။ ထိုနည္းတူစြာပဲ အဲဒီထဲက အကြက္ေတြကို လိုက္ေရြးၾကည့္ၿပီး Sample မွာ ၾကည့္လိုက္ယင္ အစ္ကိုလိုခ်င္တာကို စိတ္ႀကိဳက္ေရြးလို႔ ရပါေသးတယ္။ အခုေရြးတဲ့ Number Format က ေပါင္း,ႏုတ္,ေျမာက္,စား.. ေတြကိုလည္း တြက္ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒါေလးနဲ႔ လုပ္ၾကည့္လိုက္ပါ အစ္ကို။ အဆင္ေျပပါေစခင္ဗ်ာ...
bagothar85 is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 5 ဦးတို႔မွ bagothar85 အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 23-07-2012, 12:17 PM
itmyanmar
လမ္းေလွ်ာက္တတ္စ
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Feb 2012
ေရးသားခ်က္မ်ား: 18
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 0
ပို႔စ္ 17 ခုအတြက္ 29 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
itmyanmar is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Excel မွာ Formulas Function အေၾကာင္းကို အေသးစိတ္ရွင္းျပေစခ်င္ပါတရ္
ဥပမာ- Home ထဲက Editing မွာ Auto Sum ရွိျပီး More Function ထဲမွာပါတဲ့ Function ေတြအေၾကာင္းကို အေသးစိတ္ ရွင္းျပေစခ်င္တာပါ- ဒါမွလည္း ဘယ္လို အက်ိဳးသတ္ေရာက္တယ္၊ ဘယ္လို လုပ္ေဆာင္လို႕ ရမယ္ဆိုတာေတြကို ရွင္းျပေစခ်င္ပါတရ္
ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ နည္းနည္းပါးပါးပဲသိတာမို႕လို႕ မရွင္းျပတတ္တဲ့ လူအေလးပါ၊ ဒါေၾကာင့္ အအက်ယ္တ၀န္႕ ရွင္းျပေပးေစခ်င္တာပါ
itmyanmar is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2012, 04:06 PM
နီလာခ်စ္သူ
ကေလးေပါက္စ
 
နီလာခ်စ္သူ's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: May 2011
တည္ေနရာ: ရန္ကုန္
ေရးသားခ်က္မ်ား: 22
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 146
ပို႔စ္ 22 ခုအတြက္ 77 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
နီလာခ်စ္သူ is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

တစ္ခုေလာက္ ေမးခ်င္လို႔ပါေနာ္..
excel မွာ ပစၥည္း အမ်ိဳး အမည္ေတြ အမ်ားႀကီးကို စာ၇င္းလုပ္ပီး ေရွ႔ တစ္မ်က္နွာမွာေတာ႔ လက္က်န္ ( Balance) ကို တစ္ခါတည္ၾကည္႔ ခ်င္တာပါ ေနာက္က စာရင္းေတြ ေျပာင္းလိုက္တာသူက လက္က်န္ပါ လိုက္ေျပာင္းတာေလ ဟို Link ခ်ိတ္တယ္ ေခၚမလားအဲဒါကို ဘယ္လို လုပ္ရမလဲ နားမည္ လို႔ ရွင္းျပေပးေစခ်င္ပါတယ္..
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင္႕႔
နီလာခ်စ္သူ is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 2 ဦးတို႔မွ နီလာခ်စ္သူ အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 31-07-2012, 12:30 PM
nyi.nyi
အထူးအသင္း၀င္
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Jan 2011
တည္ေနရာ: yangoon
ေရးသားခ်က္မ်ား: 154
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 783
ပို႔စ္ 150 ခုအတြက္ 1,033 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
nyi.nyi is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by နီလာခ်စ္သူ View Post
တစ္ခုေလာက္ ေမးခ်င္လို႔ပါေနာ္..
excel မွာ ပစၥည္း အမ်ိဳး အမည္ေတြ အမ်ားႀကီးကို စာ၇င္းလုပ္ပီး ေရွ႔ တစ္မ်က္နွာမွာေတာ႔ လက္က်န္ ( Balance) ကို တစ္ခါတည္ၾကည္႔ ခ်င္တာပါ ေနာက္က စာရင္းေတြ ေျပာင္းလိုက္တာသူက လက္က်န္ပါ လိုက္ေျပာင္းတာေလ ဟို Link ခ်ိတ္တယ္ ေခၚမလားအဲဒါကို ဘယ္လို လုပ္ရမလဲ နားမည္ လို႔ ရွင္းျပေပးေစခ်င္ပါတယ္..
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင္႕႔

ကြ်န္ေတာ္ မသိတာလဲ ေမးရင္း နဲ ့ သိတာေလး လဲ ေျပာရင္းနဲ ့
=SUM('G:\new folder\[myBook2.xlsx]Sheet1'!$A$15:$E$15)
ဒါ ဆိုရင္ G: drive ထဲက "new folder" ထဲက excel file "myBook2.xlsx" ရဲ ့ "Sheet1" လို ့ေခၚတဲ့ sheet ရဲ ့ cell A15+B15+C15+D15+E15 ကို ေပါင္းတာျဖစ္ပါတယ္။

=SUM('F:\[Book2.xlsx]Sheet2'!$A$7:$E$7)
ဒါ ဆိုရင္ F: drive ထဲက excel file "Book2.xlsx" ရဲ ့ "Sheet2" လို ့ေခၚတဲ့ sheet ရဲ ့ cell A7 to E7 ကို ေပါင္းတာျဖစ္ပါတယ္။

=SUM(mySh5!A10:E10)
ဒါ က "mySh5" လို ့ အမည္ ေပးထားတဲ့ sheet ရဲ ့ cell A10 ကေန E10 ကို ေပါင္းတာျဖစ္ပါတယ္။

=SUM(Sheet2!A5:E5)
ဒါ က "Sheet2" လို ့ အမည္ ေပးထားတဲ့ sheet ရဲ ့ cell A5 ကေန E5 ကို ေပါင္းတာျဖစ္ပါတယ္။

=SUM(Sheet2!G11,mySh5!B4,'G:\new folder\[myBook2.xlsx]Sheet1'!$A$6)
ဒါဆို sheet named "sheet2" ရဲ ့ cell G11 နဲ ့ sheet named "mySh5" ရဲ ့ cell B4 နဲ ့ G: drive new folder ထဲက myBook2 ရဲ ့ Sheet1 ရဲ ့ cell A6 ကို ေပါင္းတာျဖစ္ပါတယ္။
nyi.nyi is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 5 ဦးတို႔မွ nyi.nyi အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 05-08-2012, 01:16 AM
nyi.nyi
အထူးအသင္း၀င္
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Jan 2011
တည္ေနရာ: yangoon
ေရးသားခ်က္မ်ား: 154
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 783
ပို႔စ္ 150 ခုအတြက္ 1,033 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
nyi.nyi is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

@popularsn မဂၤလာပါ။ ေတြ ့ရတာ ၀မ္းသာပါတယ္။ Excel နဲ ့ Access ကို link လုပ္တာ လြယ္ပါတယ္။ ပထမ Access ထဲကို excel ထဲက table ကို သြင္းခ်င္တယ္ ဆိုရင္ access ထဲမွာ (Microsoft office 2010)
Menu > External Data > excel ကို ႏွိပ္


Get External Data ဆိုတဲ့ window ပြင့္လာရင္ အဲ့ဒီမွာ File name ေနရာမွာ သြင္းခ်င္တဲ့ excel file ကို ေရြး
အဲ့ဒီမွာ option ၃ ခု ရွိတယ္

1) Import the source data into a new table in the current database
2) Append a copy of the records to the table
3) Link to the data source by creating a linked table


ေအာက္ဆံုး တစ္ခု က excel ထဲက table ကို access ထဲကို read only link လုပ္ယူလိုက္တာပါ။
အဲ့ဒီ table ကို access ထဲမွာ ျပင္လို ့မရပါဘူး။ excel ထဲမွာ ျပင္သမွ် အဲ့ဒီ access ထဲက table မွာလဲ လိုက္ေျပာင္း ပါလိမ့္မယ္။











တကယ္လို ့ read only link table အေနနဲ ့ မယူခ်င္ဘဲ excel ထဲက data ေတြကို import လုပ္ရံု သက္သက္ ဆိုရင္ေတာ့ အေပၚက option ၂ ခု ကို သံုးပါ။

Excel ထဲကို access database ထဲက data ေတြ ယူခ်င္တယ္ ဆိုရင္လည္း အဲ့ဒီ နည္း အတိုင္းပါဘဲ။
Excel ထဲမွာ Menu မွာ Data ကို သြားျပီး
Get External Data ေနရာမွာ From Access ကို ေရြး



ေနာက္ link ခ်င္တဲ့ Access file ကို ေရြး
table ကို ေရြး

အဲ့ဒီ table ကို ထားမယ့္ ေနရာ cell ကို ေရြး
Ok ႏွိပ္ ဒါဆို Access ထဲက table ကို ေတြ ့ရပါလိမ့္မယ္။








အဲ့ဒီ Access ထဲက table မွာ ျပင္သမွ် ဒီ excel ထဲက table မွာလဲ သူ ့အလိုလို လိုက္ျပင္ သြားပါလိမ့္မယ္။
တကယ္လို ့ သူ ့ အလိုလို လိုက္မျပင္ဘူး ဆိုရင္ အေပၚက menu မွာ Refresh All ဆိုတာကို ႏွိပ္လိုက္ရင္ ျပင္သြားပါလိမ့္မယ္။


တျခား database ဒါမွမဟုတ္ query တစ္ခု ကို ဆက္ခ်င္တယ္ ဆိုရင္လည္း အဲ့ဒီလိုပါဘဲ
Excel Menu > Data > Get External Data > From Microsoft Query
Choose Data Source ဆိုတဲ့ ေနရာမွာ ကိုယ့္ရဲ ့ datasource (ဥပမာ MS Access Database)
Database file ကိုေရြး
Table နဲ ့ column ကို ေရြး
အဲ့ဒီမွာ ကိုလိုခ်င္တဲ့ filter နဲ ့ sorting ထည့္
Excel မွာ ထည့္ခ်င္တဲ့ ေနရာ ကို ေပး ok ႏွိပ္
ဒါဆို ရပါျပီ။





















ဒါက ေနာက္တနည္းပါ













nyi.nyi is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 9 ဦးတို႔မွ nyi.nyi အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 27-10-2012, 11:57 AM
NAY ZAR AUNG
ဆယ္ေက်ာ္သက္
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Dec 2009
ေရးသားခ်က္မ်ား: 60
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 32
ပို႔စ္ 51 ခုအတြက္ 278 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
NAY ZAR AUNG is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

exel မွာ sheet 1 sheet 2 ဆိုတဲ့ေနရာကို ျမန္မာနဲ႕ေရးခ်င္တာ ေရးလို႕မရလို႕ ဘယ္လို႕ ေရးရလဲ သိလို႔ ရွိရင္ ေျပာေပးၾကပါ အံဳးေနာ္
NAY ZAR AUNG is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 2 ဦးတို႔မွ NAY ZAR AUNG အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 27-10-2012, 06:44 PM
ခ်ယ္ရီမင္း
ကိုယ္ပိုင္အစြမ္းရွိၿပီးသူ
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Dec 2010
တည္ေနရာ: အခ်စ္နဲ႔အေ၀းဆံ&#
ေရးသားခ်က္မ်ား: 205
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 3,597
ပို႔စ္ 213 ခုအတြက္ 1,248 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
ခ်ယ္ရီမင္း is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by နီလာခ်စ္သူ View Post
တစ္ခုေလာက္ ေမးခ်င္လို႔ပါေနာ္..
excel မွာ ပစၥည္း အမ်ိဳး အမည္ေတြ အမ်ားႀကီးကို စာ၇င္းလုပ္ပီး ေရွ႔ တစ္မ်က္နွာမွာေတာ႔ လက္က်န္ ( Balance) ကို တစ္ခါတည္ၾကည္႔ ခ်င္တာပါ ေနာက္က စာရင္းေတြ ေျပာင္းလိုက္တာသူက လက္က်န္ပါ လိုက္ေျပာင္းတာေလ ဟို Link ခ်ိတ္တယ္ ေခၚမလားအဲဒါကို ဘယ္လို လုပ္ရမလဲ နားမည္ လို႔ ရွင္းျပေပးေစခ်င္ပါတယ္..
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင္႕႔
မနီလာေျပာတာ function ေတြနဲ႔ ခ်ိတ္တာထင္တယ္ ခ်ယ္လည္းအဲဒါပဲသံုးေနတာမ်ားတယ္ မနီလာက အဝင္အထြက္စာရင္းပဲရိုက္ထည့္ခ်င္ျပီး လက္က်န္ကိုတစ္ခါတည္း စုစုေပါင္းေဖာ္ျပေစခ်င္တယ္ဆိုယင္ေတာ့ IF နဲ႔ SUMIF ကိုတြဲသံုးရပါမယ္ အဲ ဒါကေတာ့ တဖက္စာမ်က္ႏွာမွာ ေအာ္တိုလုပ္ေပးသြာပါတယ္ ရိုးရွင္းတ့ဲနည္းေလးေပါ့


ခ်ယ္ရီမင္း is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 6 ဦးတို႔မွ ခ်ယ္ရီမင္း အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 08-02-2013, 04:35 PM
mars
ႀကီးေကာင္၀င္စ
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Mar 2009
ေရးသားခ်က္မ်ား: 86
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 47
ပို႔စ္ 32 ခုအတြက္ 106 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
mars is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Dear Alls,

I'd like to ask you one question.
How can i calculate (create formula) in excel file when we face below situation?

1 Carton = 5 Bags

Category Receipt Issue Balance
Carton Bags Carton Bags Carton Bags
opening 500 0 500 0
Sale 20 3 479 2

So, How can i add formula in that case?? please....

Last edited by mars; 09-02-2013 at 12:27 PM..
mars is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 2 ဦးတို႔မွ mars အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 13-02-2013, 12:15 PM
mars
ႀကီးေကာင္၀င္စ
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Mar 2009
ေရးသားခ်က္မ်ား: 86
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 47
ပို႔စ္ 32 ခုအတြက္ 106 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
mars is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

excel မွာ က်ပ္၊ ျပား column တုိင္ကိုထည့္ၿပီး closing balance ကို formula နဲ႔ auto ျပေပးေစခ်င္လို႔ပါ
mars is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2013, 01:26 PM
bagothar85
အထူးအသင္း၀င္
 
bagothar85's Avatar
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Dec 2010
ေရးသားခ်က္မ်ား: 1,297
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 7,571
ပို႔စ္ 1,345 ခုအတြက္ 8,093 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
bagothar85 will become famous soon enough
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

Quote:
Originally Posted by mars View Post
excel မွာ က်ပ္၊ ျပား column တုိင္ကိုထည့္ၿပီး closing balance ကို formula နဲ႔ auto ျပေပးေစခ်င္လို႔ပါ
ကၽြန္ေတာ္ ရွာလို႔ေတြ႔တာေလးကို ေျပာေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္ခုေျပာခ်င္တာကေတာ့ အစ္ကို ဒီ Formula ကို မသံုးခင္ အထပ္ထပ္ စမ္းသပ္တြက္ခ်က္ၾကည့္ၿပီး အေျဖမွန္ပါမွ သံုးဖို႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္။ စာရင္းဇယားေတြဆိုေတာ့ မွားမွာစိုးလို႔ပါ။






Code:
Formula : =SUM(B2:B5)+INT(SUM(C2:C5)/100)&" က်ပ္ "&100*MOD(SUM(C2:C5)/100,1)&" ျပား"
Formula: ကို ရွင္းျပရမယ္ဆို

SUM(B2:B5) ဆိုတာက " က်ပ္ " ရဲ႕ေအာက္က B2 Column ကေန B5 အထိကို ေပါင္းဖို႔ပါ။

INT(SUM(C2:C5)/100) ဆိုတာကေတာ့ " ျပား " ရဲ႕ေအာက္က C2 Column ကေန C5 ထိေအာင္ ေပါင္းၿပီး၊ " က်ပ္ " ထြက္လာေအာင္ 100 နဲ႔စား၊ အဲဒါၿပီးမွ ေနာက္က ဒႆမကိန္း မပါေအာင္ INT နဲ႔ ကိန္းျပည့္ပဲထားတာပါ။ အဲဒီက ကိန္းျပည့္ကိုမွ ဟိုဘက္က " က်ပ္ " ဖက္က ေပါင္းလို႔ရတာနဲ႔ ( SUM(B2:B5)+INT(SUM(C2:C5)/100) ) သြားေပါင္းတာပါ။ ဒါက က်ပ္ကိစၥေပါ့။


&" က်ပ္ "& ကေတာ့ ေရွ႕ကေပါင္းထားတာရဲ႕ ေနာက္မွာ က်ပ္ ထည့္ဖို႔အတြက္ ထည့္ထားတာပါ။ Formula မွာ စာသားျပခ်င္ရင္ " " ၾကားမွာ ထည့္ေရးရပါတယ္။ Space ျခားခ်င္ရင္ အဲ့မွာ Space ျခားေပးရပါတယ္။ & ကေတာ့ ေရွ႕က Formula နဲ႔ စာသားကို တြဲဖို႔အတြက္ ၾကားထဲမွာ ထည့္ေပးရတာပါ။ ေနာက္က & ကလည္း အတူတူပါပဲ။ ေနာက္က Formula နဲ႔ တြဲဖို႔အတြက္ပါ။


100*MOD(SUM(C2:C5)/100,1) ကိုေျပာရမယ္ဆို SUM(C2:C5)/100 ကေတာ့ " ျပား " ေအာက္က C2 Column ကေန C5 ထိေအာင္ ေပါင္းၿပီး၊ " က်ပ္ " ထြက္လာေအာင္ 100 နဲ႔စားတာပါ။ အဲဒါကိုမွ ဟိုဖက္က က်ပ္ဖက္မွာေပါင္းၿပီးသား ကိန္းျပည့္မပါဘဲ အႂကြင္းပဲရေအာင္ MOD(SUM(C2:C5)/100,1) MOD Function နဲ႔ အႂကြင္းထြက္ေအာင္ ,1 နဲ႔စားတာပါ။ 100* ကေတာ့ အႂကြင္းထြက္လာတဲ့ ဒႆမကိန္းကို ဆယ္ဂဏန္းအေနနဲ႔ ျပဖို႔အတြက္ ၁၀၀ နဲ႔ ေျမွာက္တာပါ။ &" ျပား" ကေတာ့ အေပၚမွာ ေျပာခဲ့တဲ့အတိုင္း " ျပား " ကို ထည့္ၿပီး ေဖာ္ျပခ်င္လို႔ ထည့္ထားတာပါ။


အခုေလာက္ဆို သေဘာေပါက္မယ္ ထင္ပါတယ္။ SUM , INT .. စတဲ့ Function ေတြနဲ႔ တြဲေရးရတဲ့အတြက္ ဂဏန္းေတြကိုေတာ့ ျမန္မာလိုေပၚေအာင္ လုပ္လို႔မရပါဘူး။ ကၽြန္ေတာ္က Excel ကို အေျခခံေလာက္ပဲ သိၿပီး လက္ေတြ႔စာရင္းဇယားေတြနဲ႔ မလုပ္ဖူးေတာ့ အေပၚပိုစ့္မွာ အစ္ကိုေမးထားတာကိုေတာ့ သိပ္နားမလည္ဘူး ျဖစ္ေနပါတယ္။ အဲဒါ တစ္ခုခ်င္းစီ ပံုေလးနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္၊ တြက္ခ်က္ပံုကို ေသေသခ်ာခ်ာေလး ေျပာျပေပးရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ကူၿပီး စဥ္းစားေပးႏိုင္ေကာင္းပါတယ္။ အဆင္ေျပပါေစ ခင္ဗ်ာ..
bagothar85 is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္ 5 ဦးတို႔မွ bagothar85 အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Old 16-10-2017, 06:45 PM
ဇမၺဴ​ေက်ာ္​
ေမြးကင္းစကေလး
 
အသင္း၀င္ေန႔စြဲ: Oct 2017
ေရးသားခ်က္မ်ား: 1
ႏိုင္ငံအလံ: Users Flag!
ေက်းဇူးတင္စကား: 0
ပို႔စ္ 1 ခုအတြက္ 1 ဦးမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါသည္။
ဇမၺဴ​ေက်ာ္​ is on a distinguished road
ျပန္စာ - Excel အေၾကာင္းေလးေျပာၾကည့္ရေအာင္

ကြၽန္​​ေတာ္​သိခ်င္​တာက​ေလ excel မွာ ဂဏန္​း​ေတြကို​ေပါင္​းတဲ့အခါ ၀​ေနရာမွာ - ထည္​့ရင္​ ​​ေါင္​းျခင္​းွာ earr တတ္​သြားတယ္​ အကယ္​၍ ၀ ​ေနရာမွာ-
ထည္​့​ေပါင္​းရင္​ total မွာ earr မျပဘဲ ႐ွိတဲ့ဂဏန္​း​ေပါင္​းျခင္​း​ေတြပဲ​ေပၚ​ေအာင္​ဘယ္​လိုလုပ္​ရမလဲခင္​ဗ်
ကူညီ​ေပးၾကပါအံုး
ခင္​မင္​​ေလးစားစြာျဖင္​့
New member
ဇမၺဴ​ေက်ာ္​ is offline   Reply With Quote
ေအာက္ပါအသင္း၀င္မွ ဇမၺဴ​ေက်ာ္​ အား ေက်းဇူးတင္စကား ေျပာၾကားသြားပါသည္။
Reply

Tags
custom format, excel, office, table, tip

တန္ဆာပလာမ်ား
ေဖာ္ျပမႈပံုစံ

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

ဖိုရမ္ေတြ ေက်ာ္ေရာက္ခ်င္ရင္ !

အျခားဆင္တူေဆြးေႏြးခ်က္မ်ား
ေဆြးေႏြးခ်က္ စတင္ေရးသားသူ ကြပ္ပ်စ္၀ိုင္း ျပန္စာမ်ား ေနာက္ဆံုးပို႔စ္
Learning Excel 2003 (Myanmar Version) phyomyintthein E-Books & Tutorials 51 29-03-2012 11:47 AM
excel shortcut ေမာင္ေတဇာ၀င္း E-Books & Tutorials 0 07-05-2008 04:31 PM


ဖိုရမ္၏ ပင္မအခ်ိန္သည္ ဂရင္းနစ္စံေတာ္ခ်ိန္ +6.5 ျဖစ္သည္။ေဒသစံေတာ္ခ်ိန္ 06:22 PM
Inactive Reminders By Icora Web Design