ျမန္မာမိသားစုဖိုရမ္

ျမန္မာမိသားစုဖိုရမ္ (http://www.myanmarfamily.org/forum/index.php)
-   ေဆြးေႏြးခ်က္မ်ား (http://www.myanmarfamily.org/forum/forumdisplay.php?f=137)
-   -   php and asp (http://www.myanmarfamily.org/forum/showthread.php?t=10410)

taungporthar 06-11-2008 08:16 PM

php and asp
 
အစ္ကို တို႔ အစ္မ တို႔ ခင္ဗ်ာ...က်ေတာ္က php ေလ့လာေနပါတယ္ခင္ဗ်ာ...php အဓိပၸယ္နင့္ သူ႔ရဲ့ အားသာခ်က္ အားနည္း ခ်က္ ႏွင့္ ASP ႏွင့္ PHP ဘယ္လိုကြာတယ္..PHP က ASP ထက္ ဘာေတြပိုေကာင္းတယ္..ဘယ္ဟာေတြ သာသလည္း..Website ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကိုေတာ့ PHP နဲ႔ေရးတာ ေတြ႔ရတယ္...ASP ကေကာ ဘာေတြ အားနည္းလည္း...ျဖစ္ႏုိင္ရင္ ျမန္မာလို ရွင္းျပေပးပါခင္ဗ်ာ...

ေက်းဇူးတင္လ်က္....

Desert Fox 07-11-2008 08:48 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
That is Language war. U can find 2 many blogs/discussion on net about this. But for me U need to learn if u interest & U can decide which should use depend on u r requirement.

အေကာင္းဆံုးဆိုတာမရိွပါ။ လိုအပ္ခ်က္ေပၞမူတည္ျပီးေတာ့ ကိုယ္ကဆံုးျဖတ္ရမွာေပါ့။ ဒါမွမဟုတ္ ေဘာ့စ္ ခိုင္းတာလုပ္လိုက္လည္း ျပီးတာပါပဲ။

ေသခ်ာတာကေတာ့ မေကာင္းတဲ့အရာေတြက မရပ္တည္ႏိုင္ပါဘူး။ အားသာခ်က္အားနည္းခ်က္ကေတာ့ အျမဲတမ္းရိွတယ္။ အဲဒါေတြကို ပါနားလည္ထားရင္ ပိုေကာင္းတာေပါ့။

ျမတ္ဘုန္းမို 10-11-2008 03:23 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ျမတ္ .. . သိလြန္းတတ္လြန္းလို႕မဟုတ္ပါဘူး . . . ထင္တာေလးနည္းနည္ေလာက္ေျပာျပခ်င္လုိ႕ပါ . .
မွားတာရွိရင္လဲ ျပင္ေပးၾကပါလို႕ . . .


၁) asp.net က သံုးစြဲရလြယ္ကူတယ္ . . . php ထက္စာရင္ ေရးရတဲ့ coding line ေတြနည္းတယ္ . .
၂) .net platform က programming language ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို support လုပ္ေပးတဲ့အတြက္ programmer ေတြက လြယ္လြယ္ကူကူ learn လုပ္ႏိုင္တယ္ . . .
၃) သူ႕မွာ built-in ပါတဲ့ function ေတြေတာ္ေတာ္မ်ားတယ္ . . . အဲဒီ function ေတြကို learn လိုက္ရံုနဲ႕ web page တစ္ခုကို လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႕ဖန္တီးႏိုင္တယ္. . .
၄) asp.net က restrict မ်ားတယ္ . . . . သူေပးထားတဲ့ေဘာင္နဲ႕လိုက္ေလ်ာညီေထြျဖစ္ေအာင္ ေရးရတယ္. . .
အခ်ဳပ္ေျပာရရင္ေတာ့သံုးရစြဲရလြယ္ကူတယ္ . . . page design ေလးေတြလဲ စိုစိုျပည္ျပည္နဲ႕ လွတယ္ . .
ဒါေပမယ့္ server ကို processing လုပ္ရတာ မ်ားတဲ့အတြက္ performance က်တယ္လို႕ေျပာလို႕ရတယ္ . . .

Php ကက်ေတာ့ . . .
၁) html tag, javascript ေတြမ်ားမ်ားသံုးရတယ္ . . .
၂) php ကို learn မယ္ဆိုရင္ javascript ကိုေတာ့ေတာ္ေတာ္သံုးႏိုင္မွ web page က ၿမိဳင္မယ္ ..
၃) php က open source ျဖစ္တဲ့အတြက္ နည္းနည္းေလာက္ခက္လာရင္ internet ေပၚတက္ရွာလိုက္ရံုပဲ . . :8:
၄) php က လြတ္လြတ္လပ္လပ္ create လုပ္လို႕ေကာင္းတယ္ . . . ကိုယ္ idea ရွိရင္ရွိသလုိ စိတ္ၾကိဳက္ကြန္႕လို႕ရတယ္ . .
php က html ေတြ၊ javascript ေတြ စတဲ့ client site script ေတြကိုမ်ားမ်ားသံုးၿပီး လိုအပ္တဲ့အခ်ိန္မွ server ကို process လုပ္လို႕ performance ျမန္တယ္ . . . သူ႕ရဲ႕ page design ကေတာ့ နည္းနည္းေျခာက္ကပ္ကပ္ႏိုင္သလိုပဲ . .(ျမတ္ထင္တာကိုေျပာတာေနာ္):11:

ျမတ္ကိုယ္တိုင္ကေတာ့ php နဲ႕ေရးရတာကို ပိုၾကိဳက္ပါတယ္ . . . . php က စဥ္းစားရတာပိုလြတ္လပ္တယ္လို႕ထင္လို႕ပါ . .

ျမတ္ေျပာသြားတဲ့အထဲမွာ အမွားအယြင္းလိုအပ္ခ်က္ေတြပါရင္ ခြင့္လႊတ္ပါလို႕ . . .
ဘာကိုမွ reference မလုပ္ဘဲ ကိုယ့္အေတြ႕အႀကံဳေလးနဲ႕ ကိုယ့္အယူအဆကုိပဲေျပာသြားတာမို႕လို႕ အယူအဆခ်င္းမတူရင္ျမတ္ကိုခြင့္လႊတ္ပါ . . . မွားတာရွိလဲ ေထာက္ျပပါေနာ္ . . .

ေက်းဇူး

ျမတ္

taungporthar 11-11-2008 12:56 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ျမတ္ ေျပာသလို ဆိုရင္ PHP က ASP ထက္ ပိုေကာင္းတယ္ေပါ့....ေက်းဇူး အရမ္းကိုတင္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ..ေနာက္လည္း မသိရင္ ေမးပါဦးမယ္...ASP က Microsoft ကထုတ္တာဆိုေတာ့ Restrict မ်ားတာေပါ့...ေနာက္ျပီး သူ႔ရဲ့ IIS Server လည္း အလားကား မရဘူးလို႔ေျပာတယ္...PHP မွာၾကေတာ့ Apache server က သံုးရတာ အရမ္း အဆင္ေျပတယ္ေနာ္...ျမတ္ ကို ေက်းဇူး အရမ္းတင္ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ...

taungporthar 11-11-2008 01:05 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
$_GET['varname']
$_POST['varname']
$_SESSION['varname']
$_COOKIE['varname']
$_REQUEST['varname']
ဥပမာ တစ္ခုစီ နဲ႔ ဘယ္လိုေနရာေတြမွာ သံုးတာလည္း လို႔ ရွင္းျပပါဦး...နည္းနည္း ေလး ေရာေနလို႔....ပံုစံ က နည္းနည္း ဆင္ေတာ့ နားမလည္ ဘူး ျဖစ္ေနတယ္ လုပ္ပါဦး အစ္ကို အစ္မ မ်ား....

ျမတ္ဘုန္းမို 15-11-2008 11:08 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
ျမတ္ connection မေကာင္းလို႕ ခြဲၿပီးတင္ေပးမယ္ေနာ္ . . . .

$_GET['varname'] ဆိုတာက
url ကေနေပးလာတဲ့ variable ရဲ႕ value ကိုျပန္ေခၚတာ . . . .
ဥပမာ .....

ျမတ္က page(2) ကိုသြားမယ္ဆိုပါစို႕ . . . .

thispage(url name)?page=2 လို႕ address bar မွာေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ .. . .

ျမတ္တို႕က 2 ဆိုတဲ့ value ကို ျပန္လိုခ်င္တဲ့အခါ . . .
$_GET['page'] နဲ႕ဖမ္းရတယ္ . . .

echo $_GET['page'];

လို႕ရိုက္ၾကည့္လိုက္မယ္ဆိုရင္ 2 လို႕ျမင္ရတယ္ . . . .

ျမတ္ connection လည္းမေကာင္းလို႕ နည္းနည္းလည္းမအားလို႕ ခြဲၿပီးတင္ေပးမယ္ေနာ္ . . . .


ျမတ္

ျမတ္ဘုန္းမို 15-11-2008 12:49 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
$_POST['varname'] ဆိုတာက ေတာ့
submit button နဲ႕တြဲသံုးတယ္လို႕ေျပာရမလား . .. .
ဥပမာ -
<?php
if(isset($_POST['btnsubmit']))
{
echo $_POST['txtname'];
}
?>
<html>
<head>
</head>
<body>
<form method="POST">
<input type="text" name="txtname" value="">
<input type="submit" name="btnsubmit" value="Click Me">
</form>
</body>
</html>

ဆိုတဲ့ coding တစ္ခုဆိုပါစို႕ . . . .

၁) if(isset($_POST['btnsubmit'])) ဆိုတာက btnsubmit post ျဖစ္သလားလို႕ စစ္တာပါ . . .
၂) post ျဖစ္တယ္ဆိုရင္ txtname က post လာတဲ့ value ကို
echo နဲ႕ရိုက္ျပခိုင္းရင္ . . . . txtname က post လာတဲ့ value ကိုျမင္ရမွာပါ . . .


ျမတ္

ျမတ္ဘုန္းမို 21-11-2008 03:32 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
$_SESSION('varname')
ဆိုတာကေတာ့ အလြယ္ေျပာရင္ -
ဥပမာ - myanmar family ထဲကို ျမတ္က ၀င္လာၿပီဆိုပါေတာ့ . . .
ျမတ္ရဲ႕ user name နဲ႕ password ကိုသိမ္းထားမယ္ . . . ျမတ္က logout မလုပ္မခ်င္းသိမ္းထားမွာေနာ္ . . .
အဲလိုမ်ိဳး ဘယ္page ကိုပဲ load လုပ္လုပ္ data ေတြကိုသိမ္းထားခ်င္တယ္ဆိုရင္ . . . ျမတ္တို႕က $_SESSION ('variable') ကိုသံုးရပါတယ္ . . .
အဲဒီ session ထဲမွာ variables, objects, strings ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္သိမ္းထားလို႕ရတယ္ . . .
class တစ္ခုလံုးကိုေတာင္သိမ္းထားလို႕ရပါတယ္ . . .
session ကိုသံုးမယ္ဆိုရင္ php မွာ မသံုးခင္ .
session_start(); လို႕ေၾကညာေပးရပါတယ္ ....
ဥပမာ -
<?php
session_start();
$save_this_one = 19;
$_SESSION[‘save_this’] = $save_this_one;
?>

ဆိုၿပီးဒီဘက္ page မွာျမတ္တို႕က ေၾကညာထားေပးတယ္ဆိုရင္ . . .
ဒီ session ကို ျပန္ေခၚသံုးခ်င္တဲ့ေနရာမွာ . .

<?php
session_start();
$saved_from_prev_page = $_SESSION[‘save_this’];
......
?>

အဲဒါဆိုရင္ $saved_from_prev_page ဆိုတဲ့ variable ထဲမွာ session ထဲက value ရွိေနၿပီ .. . .
ျမတ္တို႕ က echo $saved_from_prev_page; လို႕ရိုက္ၾကည့္လိုက္မယ္ဆိုရင္ . . . 19 လို႕ျမင္ရမွာပါ. . . အဲဒီ session ကုိ သံုးဖို႕မလိုေတာ့ဘူးဆိုရင္ . .
unset($_SESSION('save_this');
လို႕ျပန္ဖ်က္ေပးရပါမယ္ . . .
ဒါမွမဟုတ္ ျမတ္တို႕က session ေတြကို အမ်ားႀကီးသံုးထားတယ္ဆိုရင္
အဲဒီ session ေတြအားလံုးကိုဖ်က္မယ္ဆိုရင္
session_destroy(); ကိုသံုးေပးရပါမယ္ . .
session_unset( ); လို႕သံုးရင္လည္းရပါတယ္.....

example - login.php

<?php
session_start( );
$_SESSION['username'] = $txtusername;
$_SESSION['password'] = $txtpassword;
....
...
...
?>

at logout.php
<?php
session_start( );
...
...
...
session_destroy( );
?>

ျမတ္

ျမတ္ဘုန္းမို 21-11-2008 07:58 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
$_COOKIE['varname'] ဆိုတာကေတာ့ ျမတ္တို႕ရဲ႕ private data ေတြကို hard disk မွာ တစ္ေနရာစာသြားသိမ္းေပးထားတာပါ . . . ျမတ္တို႕ login ၀င္လိုက္ရင္ remember your account? လို႕ေမးတာဟာ . . . မင္းရဲ႕ hard disk ထဲမွာ မင္းရဲ႕ ဒီ web site နဲ႕သက္ဆိုင္တဲ့ private data ေတြကိုသိမ္းမလားလို႕ေမးတာပါ . . .
$_SESSION နဲ႕ ဘာကြာလဲဆိုေတာ့ $_SESSION က browser ပိတ္လိုက္တဲ့အခါမွာ close ျဖစ္သြားပါတယ္ . .. ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ $_SESSION က host မွာသိမ္းလို႕ပါ . . . $_COOKIE ကေတာ့ ကိုယ့္ရဲ႕ hard disk မွာသိမ္းတဲ့အတြက္ browser ပိတ္ေသာ္လည္း ပ်က္မသြားပါဘူး . . . clear private data မွာ Cookie ကိုဖ်က္ပါလို႕ေျပာမွသာလွ်င္ဖ်က္ပါတယ္ . . . ဒါေပမယ့္ user က setting မွာ cookie ေတြကိုမသိမ္းပါဘူးလို႕ေျပာထားရင္လည္း cookie ကိုသံုးလို႕မရႏိုင္ပါဘူ . . . ဒါမွမဟုတ္ cookie ဟာ အလုပ္မလုပ္ပါဘူ. . .
cookie ကို ဒီလိုသံုးပါတယ္ . .
အရင္ဆံုး cookie ကို set လုပ္လိုက္မယ္ . ..
-
<?php
setcookie("user", "Alex Porter", time()+3600);
?>

ၿပီးေတာ့ cookie ထဲက value ကို ဒီလုိ ျပန္ရိုက္ျပမယ္ .....
-
<html>
<body>

<?php
if (isset($_COOKIE["user"]))
echo "Welcome " . $_COOKIE["user"] . "!<br />";
else
echo "Welcome guest!<br />";
?>

</body>
</html>

$_REQUEST ကေတာ့ $_GET သံုးတဲ့ပံုစံနဲ႕ အတူတူပါပဲ . . .


ျမတ္ေျပာသြားတဲ့ထဲမွာ အမွားအယြင္း၊ လိုအပ္တာမ်ားရွိရင္ေထာက္ျပပါေနာ္ . .
အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ..

ျမတ္

taungporthar 23-11-2008 06:14 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by ျမတ္ဘုန္းမို (Post 110570)
$_COOKIE['varname'] ဆိုတာကေတာ့ ျမတ္တို႕ရဲ႕ private data ေတြကို hard disk မွာ တစ္ေနရာစာသြားသိမ္းေပးထားတာပါ . . .
...............................
...............................................

ျမတ္ေျပာသြားတဲ့ထဲမွာ အမွားအယြင္း၊ လိုအပ္တာမ်ားရွိရင္ေထာက္ျပပါေနာ္ . .
အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ..

ျမတ္

ဟုိင္း ျမတ္.....

မေရာက္ျဖစ္တာနဲ႔ ျမတ္ တင္လိုက္တဲ့ ပိုစ့္ ေတြ ကို မဖတ္နဳိင္ဘူး ျဖစ္ေနတာ။အခုမွ ဘဲ ဖတ္ျဖစ္ေတာ့တယ္။က်ေတာ့ အဖို႔ နားမလည္ နဳိင္တာ ကို ရွင္းျပ ေပးတဲ့ ျမတ္ ကို ေက်းဇူး အရမ္းတင္ ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ။အခု နည္းနည္းေတာ့ နားလည္ လာျပီ။ ဆက္ျပီးေလ့လာဦးမယ္ဗ်ာ။ျမတ္နဲ႔ ဆက္သြယ္လို႔ ရနဳိင္မလား။
My Email

toat 26-11-2008 01:06 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
php languageနဲ႔ ေရးခ်င္လို႔ wamp ဆိုတဲ႕server ကိုတင္လိုက္ပါတယ္.ဒါေပမယ္႔ ဘယ္လိုpost လုပ္ၿပီး run ရမလဲဆိုတာမသိလို႔ေျပာျပျကပါခင္ဗ်ာ------:7::7::7:

ကိုဦး 26-11-2008 03:28 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ေက်းဇူးပဲအမ ...
ဆက္လက္ျပီ ေဖၞျပေပးပါအုန္း ...
အမသိတဲ ့အေႀကာင္းေလးေတြကိုေပါ့ ...
ကၽြန္ေတာ္လည္း ေလ ့လာဆဲဆိုေတာ့ ၀င္ေရာက္ေဆြးေႏြးနိုင္မွာမဟုတ္ဘူး ....
သူမ်ားေဆြးေႏြးမွပဲသိရမွာ .. း))))

ျမတ္ဘုန္းမို 04-12-2008 02:06 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ေက်းဇူူးတင္ပါတယ္ . . . .
ျမတ္က သိသေလာက္ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ . . .
တခါတေလ ဘယ္က စေျပာရမွန္းမသိလိ္ု႕ပါ . .
ေမးတဲ့သူရွိရင္ေတာ့ ျမတ္ တတ္သေလာက္၊ မွတ္သေလာက္ ေျပာျပပါ့မယ္ . .
အခုလို အားေပးတဲ့ ကိုဦးကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . . . .

ျမတ္

zawnaingxxx 04-12-2008 05:07 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ကြ်န္ေတာ့ ကိုလဲကူညီပါဦး
ကြ်န္ေတာ္ကPHP စေလ့လာေနျပီး Web site တခု စမ္းေရးၾကည့္ေနပါတယ္.... အဲဒီ့ မွာ Search (Web search) ဘယ္လိုမ်ား လုပ္ႏိုင္ (ေရးရ) ပါလဲ ... ရွင္းျပ လို့ရရင္ ရွင္းျပေပးပါေနာ္... ျမတ္ရဲ ့ရွင္းလင္းခ်က္ေတြက ေကာင္းလို့့ ့ပါ...
ေက်းဇးူ အထူးပါ..

runner.zaw@gmail.com
Quote:

Originally Posted by ျမတ္ဘုန္းမို (Post 113061)
ေက်းဇူူးတင္ပါတယ္ . . . .
ျမတ္က သိသေလာက္ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ . . .
တခါတေလ ဘယ္က စေျပာရမွန္းမသိလိ္ု႕ပါ . .
ေမးတဲ့သူရွိရင္ေတာ့ ျမတ္ တတ္သေလာက္၊ မွတ္သေလာက္ ေျပာျပပါ့မယ္ . .
အခုလို အားေပးတဲ့ ကိုဦးကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . . . .

ျမတ္


code4freedom 05-12-2008 03:35 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by ျမတ္ဘုန္းမို (Post 110570)

$_REQUEST ကေတာ့ $_GET သံုးတဲ့ပံုစံနဲ႕ အတူတူပါပဲ . . .


ျမတ္

$_REQUEST ကိုသံုး၇င္ $_GET , $_POST variables ေတြအားလံုးကိုျမင္၇ပါလိမ့္မယ္......

ဆိုလိုတာက GET method နဲ့ပို့ပို့ POST နဲ့ပဲပို့ပို့ ေတြ့၇ပါလိမ့္မယ္

ျမတ္ဘုန္းမို 05-12-2008 03:20 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by zawnaingxxx (Post 113107)
အဲဒီ့ မွာ Search (Web search) ဘယ္လိုမ်ား လုပ္ႏိုင္ (ေရးရ) ပါလဲ ... ရွင္းျပ လို့ရရင္ ရွင္းျပေပးပါေနာ္...
runner.zaw@gmail.com

အားပါးပါး . . . အစ္ကို ေရ . .
ျမတ္က အရမ္းခက္ရင္ေတာ့ မသိဘူးေနာ္ . . . .
နည္းနည္းပါးပါးပဲသိတာ . . .
အစ္ကိုေျပာတာက search engine လိုမ်ိဳးတျခား site ေတြကပါ ရွာခ်င္တာလား . . . .
ကိုယ့္ site မွာတင္ထားတဲ့ post ေတြထဲကပဲရွာခ်င္တာလား . . .
ဘယ္လိုမ်ိဳးလဲ . . .
ကိုယ့္ site ရဲ႕ post ေတြထဲကပဲရွာခ်င္ရင္ေတာ့ query ေရးၿပီးရွာလို႕ရပါတယ္ . . .
အရမ္းအၾကီးၾကီးဆိုရင္ေတာ့ ျမတ္မသိဘူးေနာ္ . . ။


ျမတ္

ျမတ္ဘုန္းမို 05-12-2008 03:25 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by code4freedom (Post 113181)
$_REQUEST ကိုသံုး၇င္ $_GET , $_POST variables ေတြအားလံုးကိုျမင္၇ပါလိမ့္မယ္......

ဆိုလိုတာက GET method နဲ့ပို့ပို့ POST နဲ့ပဲပို့ပို့ ေတြ့၇ပါလိမ့္မယ္

ဟုတ္ကဲ့အစ္ကို . . .
အခုလိုေျပာျပေပးတာ အမ်ားၾကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . ..

ျမတ္တစ္ခုေလာက္ေမးခ်င္လို႕ . . .

IIS server မွာ ကိုယ့္ url ကို user ေတြကုိေပးမျမင္ေစခ်င္ဘုးအစ္ကို . . . .
ဘယ္ page ကို ပဲ run run၊ index.php လို႕ပဲေပၚေစခ်င္တယ္ . . . .
အဲဒါ ဘယ္လိုလုပ္ရပါ့မလဲ . . . .
apache မွာေတာ့ option index ကို on/of လုပ္ေပးလို႕ရတယ္ဆိုတာဟုတ္ပါသလား . . . .

ေက်းဇူး

ျမတ္

zawnaingxxx 06-12-2008 04:27 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ေျဖေပးတဲ့ အတြက္ေက်းဇူးပါ...
အျခား Site ေတြ မဟုတ္ပါဘူး... ကိုယ္ေရးထားတဲ့ Site အတြင္းမွာပါ....search လုပ္လိုက္လို့ ရလာတာေတြကိုLink ပါရေစခ်င္တာေပါ့ဗ်ာ... ရရင္ေျဖေပးပါဦးေနာ္

ေက်းဇူးပါ

Quote:

Originally Posted by ျမတ္ဘုန္းမို (Post 113258)
အားပါးပါး . . . အစ္ကို ေရ . .
ျမတ္က အရမ္းခက္ရင္ေတာ့ မသိဘူးေနာ္ . . . .
နည္းနည္းပါးပါးပဲသိတာ . . .
အစ္ကိုေျပာတာက search engine လိုမ်ိဳးတျခား site ေတြကပါ ရွာခ်င္တာလား . . . .
ကိုယ့္ site မွာတင္ထားတဲ့ post ေတြထဲကပဲရွာခ်င္တာလား . . .
ဘယ္လိုမ်ိဳးလဲ . . .
ကိုယ့္ site ရဲ႕ post ေတြထဲကပဲရွာခ်င္ရင္ေတာ့ query ေရးၿပီးရွာလို႕ရပါတယ္ . . .
အရမ္းအၾကီးၾကီးဆိုရင္ေတာ့ ျမတ္မသိဘူးေနာ္ . . ။


ျမတ္


code4freedom 08-12-2008 08:18 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ျမတ္ေမးတာ Directory browsing ကိုပိတ္တာလား။

for example, if you type http://yourdomain.com/images/ , then if you are seeing all files list in the browser,,,,, then your directory browsing(indexing) is on. If your indexing is off, it will say "access denied". You will not see any files. You could do it from IIS's control panel. There is a check mark called "Directory browsing". Just take it off.

ေမးတာနဲ့ ေျဖတာကိုက္ မကိုက္ေတာ့မသိဘူး ။ အဲဒါမဟုတ္၇င္ sorry ပါ။ Server configuration ေတြသိပ္မသိေသးပါဘူး။ အလုပ္ထဲမွာေတာ့ server admin ကလုပ္ေပးပါတယ္။အကိုတို့မလုပ္ရပါဘူး။
Apache + Linux ကိုပဲသံုးရတာမ်ားပါတယ္။

Quote:

Originally Posted by ျမတ္ဘုန္းမို (Post 113261)
ဟုတ္ကဲ့အစ္ကို . . .
အခုလိုေျပာျပေပးတာ အမ်ားၾကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . ..

ျမတ္တစ္ခုေလာက္ေမးခ်င္လို႕ . . .

IIS server မွာ ကိုယ့္ url ကို user ေတြကုိေပးမျမင္ေစခ်င္ဘုးအစ္ကို . . . .
ဘယ္ page ကို ပဲ run run၊ index.php လို႕ပဲေပၚေစခ်င္တယ္ . . . .
အဲဒါ ဘယ္လိုလုပ္ရပါ့မလဲ . . . .
apache မွာေတာ့ option index ကို on/of လုပ္ေပးလို႕ရတယ္ဆိုတာဟုတ္ပါသလား . . . .

ေက်းဇူး

ျမတ္


unlimited 12-12-2008 06:47 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

example - login.php

<?php
session_start( );
$_SESSION['username'] = $txtusername;
$_SESSION['password'] = $txtpassword;
....
...
...
?>

at logout.php
<?php
session_start( );
...
...
...
session_destroy( );
?>
Dear sis, is it call Session Control for web page ? If it is, i wanna learn how the code is look like. So can u upload the whole source code for Session Control ? I really appreciate all of ur posts. Thanks A lot.
(I m using computer from school libiary, that's why i cant type in burmese. Sorry for inconvinience case.)

code4freedom 12-12-2008 08:59 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
Hi all,

Myat's post about sessions is actually perfect.

If someone still wants to learn with sample source code, please go to http://php.codenewbie.com/articles/p...ns-Page_1.html

That tutorial is very simple and clean. It shows you how to check user name and password against your user table in database, and assign to session variables, reuse in another page.

It is just a beginner tutorial, so there will be no error handling, preventing sql injection attacks, etc....


If you can't go there for some reasons, for example, your ISP banned that site, let me know and I will copy and paste all codes in here.

ျမတ္ဘုန္းမို 15-12-2008 10:46 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by code4freedom (Post 113782)
ျမတ္ေမးတာ Directory browsing ကိုပိတ္တာလား။

ဟုတ္ . . . အဲလိုလဲပိတ္ခ်င္တယ္ . . . ျပီးေတာ့ ဘယ္ file ကိုပဲဖြင့္ဖြင့္ သူ႕ရဲ႕ url မွာ index.php လို႕ပဲျမတ္က ေပၚခ်င္တာ . . . . ဥပမာ . . . www.mydomani.com/home/home.php ဆိုရင္ ျမတ္က www.mydomain.com/home/index.php အဲလိုပဲေပၚခ်င္တာ . . . .
အဲလိုလုပ္လို႕ရလားဟင္ . . . . . ေျဖေပးတာ ေက်းဇူးပါအစ္ကိုေရ . . .

ျမတ္

code4freedom 16-12-2008 12:44 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
ျမတ္ဘာေျကာင့္အဲလိုလုပ္ခ်င္တာလဲ သိပ္နားမလည္ဘူး။ တစ္ခုရွိတာက ေတာ့ Apache မွာ
URL REWRITING ဆိုတာရွိပါတယ္။ IIS မွာမရဘူးထင္တယ္။
For example,
your file on your site:
http://yourdomain.com/product_info.p...category_id=22

But your visitors can access to your file as follows:
http://yourdomain.com/products/2/22
or another example, http://yourdomain.com/products.html,2,22
( you can also change your file's extension for the visitors although your actual file name is product_info.php)

Purpose of doing that url rewriting is to get "search engine friendly urls and they are easy to remember, and less security risk". ဘာေျကာင့္သံုးျကလဲဆုိတာရွိအံုးမွာပါ။ သိသေလာက္ေျပာျပတာပါ။
Website ေတြေရးရင္ search engine ေတြျမန္ျမန္ကိုယ့္ဆိုက္ကိုေတြ့ရင္ ပိုေကာင္းမွာပါ။

.htaccess file မွာ ၀င္ေရးရပါတယ္၊ ေရးတာမွားရင္ ဆိုက္တစ္ခုလံုးမတက္ေတာ့ပါဘူး။

http://www.alistapart.com/articles/urls/
http://www.htmlist.com/how-to/a-simp...rite-tutorial/
http://www.seoconsultants.com/articles/1000/urls.asp

Hope it helps.

code4freedom 16-12-2008 01:14 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
ASP.NET ေကာင္းတာေတြရွိသလို php ကလဲ စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းပါတယ္။ အစ္ကိုအရင္တံုးက internet email တစ္ခုကိုသံုးလို့မရပါဘူး။ ထံုးစံပဲ။ သိမွုာပါ။

အဲဒီတံုးက asp ကိုသံုးေနပါတယ္။ free asp hosting ေတြမွာ အစ္ကို့ရဲံ email ဖတ္တဲ့page ေတြကိုတင္ျကည့္ပါတယ္။ အဲဒီတံုးက asp နဲ့ POP3 port ကိုဖတ္လို့မရပါဘူး။ third party software လိုပါတယ္။

ဒါနဲ့ php ကို သြားေတြ့ပါတယ္။ php မွာ fsockopen function ကိုေတြ့သြားပါတယ္။ အဲဒါကိုသံုးျပီး အကို့ email ေတြကို read/send လုပ္လို့ရသြားပါတယ္။ အဲဒီတံုး က POP3 ကို ပိတ္ထားတယ္ေလ။ အဲဒီေတာ့ အကို့ရဲ့ php file ေတြကို free php hosting တစ္ခုကို တင္ျပီး တဆင့္ဖတ္ခိုင္းလိုက္တာပါ။ အဲဒီကစျပီး အကိုနဲ့ php "fall in love" ျဖစ္သြားတာပါ။ ျကံုလို့ေျပာျပတာပါ။ ဘာမွေတာ့မဆိုင္ပါဘူး။

Site design ကေတာ့ designer နဲ့ပဲဆုိင္ပါတယ္။ ASP or PHP ဘာပဲသံုးသံုးပါ။
design resources ေတြအမ်ားျကီးရွိပါတယ္။

http://www.smashingmagazine.com/
http://www.webresourcesdepot.com/
http://www.noupe.com/
http://ajaxrain.com/ -->(interesting ajax javascripts)

ျမတ္ဘုန္းမို 16-12-2008 08:54 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by code4freedom (Post 115189)
ျမတ္ဘာေျကာင့္အဲလိုလုပ္ခ်င္တာလဲ သိပ္နားမလည္ဘူး။ တစ္ခုရွိတာက ေတာ့ Apache မွာ
URL REWRITING ဆိုတာရွိပါတယ္။ IIS မွာမရဘူးထင္တယ္။

ျမတ္က အစ္ကိုရယ္ . . . ျမတ္ေရးမယ့္ဆိုဒ္ကို account ေပးေရာင္းမွာ . . . . application site ကေလး လုိမ်ိဳးေပါ့ . . . ျမန္မာႏိုင္ငံထဲက လူေတြပဲသံုးမွာပါ . . . ျမတ္ရဲ႕ဆိုဒ္ကို လူတစ္ေယာက္က account ၀ယ္္ထားတယ္ ဆိုပါေတာ့ . . . . တျခားတစ္ေယာက္က လာၾကည့္ရင္ ေပးမျမင္ခ်င္ဘူး . . . . browser ေတြရဲ႕ history မွာက်န္ခဲ့တဲ့ url ရဲ႕ name ကိုလည္း ဒီurl ပဲျဖစ္ေစခ်င္တာ . . . ျမတ္ရဲ႕ security အတြက္ပဲအစ္ကိုရယ္ . . . search engin ေတြနဲ႕လည္းရွာမေတြ႕ေစခ်င္ဘူး . . . . ေျပာရရင္ ျမတ္သံုးေစခ်င္တဲ့လူေတြကလြဲလို႕ ျမတ္ရဲ႕ဆိုဒ္ကို ဘယ္သူ႕ကိုမွေပးမေတြ႕ေစခ်င္ဘူး . . . အဲလိုမ်ိဳး . . .:8:
apache မွာရရင္ေတာ့ ျမတ္ apache နဲ႕ပဲစမ္းၾကည့္လိုက္ဦးမယ္ . . . တိုးတိုးေလးေျပာရရင္ . . . . . ျမတ္က programmer သက္က (၁)ႏွစ္ . . . php ေရးသက္က (၆) လပဲရွိေသးတာအစ္ကိုရဲ႕ . . .
ေျပာျပေပးတာအားလံုးအတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . . . ေနာက္အားရင္လဲ . . . ျမတ္တို႕လို learner ေလးေတြဗဟုသုတရမယ့္ အေၾကာင္းေလးေတြေျပာျပေပးပါဦးေနာ္ . . .


ျမတ္

ျမတ္ဘုန္းမို 16-12-2008 10:07 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by zawnaingxxx (Post 113483)
အျခား Site ေတြ မဟုတ္ပါဘူး... ကိုယ္ေရးထားတဲ့ Site အတြင္းမွာပါ....search လုပ္လိုက္လို့ ရလာတာေတြကိုLink ပါရေစခ်င္တာေပါ့ဗ်ာ
ေက်းဇူးပါ

အစ္ကိုေရ . . .
ျမတ္္ရွင္းျပမလို႕ပါပဲ . . . ျမတ္ မအားလို႕ပါ . . . .
link ပဲရွာေပးလိုက္တယ္ေနာ္ . . . .
စမ္းၾကည့္လိုက္ပါဦး . .

ဒီမွာ ....

ျမတ္

code4freedom 17-12-2008 11:17 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
ၤFor that kind of thing, I think just control with authentication.
Even some people can see in history, they can't view the pages without correct login/password. IF password is wrong, redirect them to index page ( or home page, or whatever page you want them to see..).

It's taking too much time for me when I try to type in burmese. That's why I use English most of the time. Still trying to type in burmese faster and correctly :4:

I am a learner as well, as long as we are still alive, we have to keep on learning...... especially in IT, technology is really moving fast. I'd like to share the stuffs I know, so I will help if I can, otherwise, I will look for the answer (mostly googling ) and drop it in here as soon as possible.




Quote:

Originally Posted by ျမတ္ဘုန္းမို (Post 115236)
ျမတ္က အစ္ကိုရယ္ . . . ျမတ္ေရးမယ့္ဆိုဒ္ကို account ေပးေရာင္းမွာ . . . . application site ကေလး လုိမ်ိဳးေပါ့ . . . ျမန္မာႏိုင္ငံထဲက လူေတြပဲသံုးမွာပါ . . . ျမတ္ရဲ႕ဆိုဒ္ကို လူတစ္ေယာက္က account ၀ယ္္ထားတယ္ ဆိုပါေတာ့ . . . . တျခားတစ္ေယာက္က လာၾကည့္ရင္ ေပးမျမင္ခ်င္ဘူး . . ......

ျမတ္


ညီေနမင္း 02-06-2009 08:45 AM

ျပန္စာ - php and asp
 
ျမတ္ဘုန္းမို ေရ ျဖစ္ႏုိင္မယ္ဆုိရင္ အေျခခံကစၿပီးေတာ့ သင္ေပးတာ ပုိအဆင္ေျပမလားလုိ႔ ... ကြၽန္ေတာ္တုိ႔က ဒီဖက္အပုိင္းေတြမွာက်ေတာ့ လက္လွမ္းမမီေသးဘူးဗ် .. ျဖစ္ႏုိင္ရင္ မျမတ္ဘုန္းမုိတုိ႔ သင္ခဲ့ရသလုိ အေျခခံကေနစၿပီး သင္ေပးရင္ေတာ့ အရမ္းေကာင္းမွာပဲ .. ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိရင္ ေနာက္အဖြဲ႕၀င္အသစ္ေတြလဲ တစ္ခါတည္း ၀င္ဖတ္လုိ႔ရတာေပါ့ .. ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္ ျမတ္ဘုန္းမုိ

thurein53 16-11-2012 06:55 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
မဂ္လာပါခဗ်ာ ကူညီျကပါအံုးခဗ်ာ<html>
<body>
<form action="now.php" method="POST" enctype="multipart/form_data">
Filename:<br><input type="text" name="name"><br/>

Extension:<br><input type="text" name="extension"><br/>
Words:<br><input type="text" name="word"><br/>
<input type="reset" value="Reset"><br/>
<input type="submit" value="Submit">
</form>
</body>
</html>
ဒီ html script နဲ့
<html>
<body>
<form action="now.php" method="POST" enctype="multipart/form_data">
Filename:<br><input type="text" name="name"><br/>

Extension:<br><input type="text" name="extension"><br/>
Words:<br><input type="text" name="word"><br/>
<input type="reset" value="Reset"><br/>
<input type="submit" value="Submit">
</form>
</body>
</html>
ကိုေရးျပီ php script နဲ့
html >name မွာ ဖုိင္နာမည္
့html>extension မွာ txt or php
့html> word မွာ လိိုခ်င္တဲ့ စာလံုးရဲ့ ေရွ့ဆံူးစာလံုးရုိက္လုိက္တာနဲ့
စာပိုဒ္တစ္ပိုဒ္မွာရိွတဲ့ ကိုယ္ရိုက္လုိက္တဲ့ စာလံုးနဲ့ဆုိင္ရာေတြကိုoutput ထုက္ေပးေအာင္ဘယ္လုိ php script ေရးရမလဲ ခဗ်ာ~~ဥပမာ html> word ေဘာက္ထဲမွာ pro လုိ့ရုိက္ထည့္လုိက္တယ္ထား စားပိုဒ္ထဲက pro နဲ့စတဲ့ စာလံုး process ,project , production စသည္ျဖင့္ အကုန္လံုးကိုoutput ထုတ္ေပးတာကိုေျပာတာပါခဗ်ာ~~
php script ဘယ္လုိေရးရမယ္ဆုိတာကို ေဆြးေနြးေပးျကပါခဗ် ~~ ကြ်န္ေတာ္ကလဲ ေလ့လာတာ အခုမွ တစ္လေလာက္ပဲရိွပါေသးတယ္ ဘာမွမသိေသးပါခဗ်ာ~~

thurein53 16-11-2012 09:53 PM

ျပန္စာ - php and asp
 
Quote:

Originally Posted by taungporthar (Post 108910)
$_GET['varname']
$_POST['varname']
$_SESSION['varname']
$_COOKIE['varname']
$_REQUEST['varname']
ဥပမာ တစ္ခုစီ နဲ႔ ဘယ္လိုေနရာေတြမွာ သံုးတာလည္း လို႔ ရွင္းျပပါဦး...နည္းနည္း ေလး ေရာေနလို႔....ပံုစံ က နည္းနည္း ဆင္ေတာ့ နားမလည္ ဘူး ျဖစ္ေနတယ္ လုပ္ပါဦး အစ္ကို အစ္မ မ်ား....

ကြ်န္ေတာ္လဲ ေလ့လာတာ တစ္လ မျပည့္ေသးပါဘူးသိသလိုေလးျပန္ေျပာျပတာပါ ~~နားလည္သလုိေလးေပါ့~~ $_POST/GET/REQUEST['name'];ဆိုတာက တူပါတယ္~~html formက
ေနပို့လာတဲ့ data ကို ဖမ္းတာပါ~~ ဥပမာ ေဖာင္ေလးေရးျပလုိက္ပါ့မယ္
<html>
<body>
<form action="welcome.php" method="POST">//postေနရာမွာ get ,requestေရးလဲတူပါတယ္
Username:<br><input type="text" name="name"><br/>
Password:<br><input type="text" name="password"><br/>
<input type="submit" value="Submit">
</form>
</body>
</html>
//php script
ဒါေလးကိုေတာ့ welcome.php နဲ့save ရပါမယ္
<?php
echo $_POST['name'];
echo $_POST['password'];
?>
post,request ,get က ဒီလုိေနရာေတြမွာသံုးပါတယ္~~


$_SESSION['varname']
$_COOKIE['varname']
ကေတာ့ ကြ်န္ေတာ္သိပ္နားမလည္ေသးပါဘူး မေလ့လာရေသးပါဘူး သိသေလာက္ေတာ့ေျပာျပေပးပါ့မယ္
$_session['varname'] ကေတာ့ data ကို server မွာ ခဏသိမး္ထားတာပါ ဒါေပမယ့္ ပိတ္လိုက္တာနဲ့
အားလံုးဟာdelete ျဖစ္သြားပါတယ္~~

$_COOKIE['varname']
ကေတာ့ data ကို hard disk ထဲကိုပဲ သိမး္ထားတာျဖစ္တယ္လုိ့သိရပါတယ္~~ကြ်န္ေတာ္လဲအဂ္လိပ္လုိ့ဖတ္ထားတာျဖစ္တဲ့ အတြက္ မေလ့လာရေသးေတာ့ သိပ္နားမလည္ေသးလုိ့ပါ ~~ မွားလို့ခ်င္ရင္လဲနားလည္ေပးပါခဗ်ာ~~:2: ျပင္ေပးလို့ရပါတယ္ခဗ်ာ~~


ဖိုရမ္၏ ပင္မအခ်ိန္သည္ ဂရင္းနစ္စံေတာ္ခ်ိန္ +6.5 ျဖစ္သည္။ေဒသစံေတာ္ခ်ိန္ 07:25 PM

မူပိုင္ေဆာ့ဖ္၀ဲ vBulletin® Version 3.8.0 မွျဖစ္ၿပီး
မူပိုင္ခြင့္ ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd ျဖစ္ပါသည္။
ျမန္မာျပန္မူပိုင္ခြင့္ ©2007, ျမန္မာမိသားစု မွျဖစ္ပါသည္။